sys-logo Slika

DOBRODOŠLI NA WEB STRANICU SPORTSKOG SAVEZA GRADA MOSTARA (SSGM-a)

POTPISANI PROTOKOLI O SURADNJI

Slika

U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara u petak je potpisan Protokol o suradnji između Sportskog saveza Grada Mostara, Univerziteta 'Džemal Bijedić' i Sveučilišta Mostar.

Protokol su potpisali predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Sead Pašić i prorektor za nastavu Sveučilišta u Mostaru Vojo Višekruna.

Protokolom je predviđeno djelovanje na promociji i organizaciji masovnog sporta, školskog sporta i sporta studenata, priprema mladih perspektivnih sportaša i izgradnja, obnova te održavanje sportskih objekata.

- Danas smo ovdje kako bi u naš program uvrstili još jednu izuzetno kvalitetnu aktivnost, posebno oko organiziranja sportskih igara i takmičenja. Sportski savez će na ovaj način u program uvrstiti i studenske sportske događaje, pored već postojećih u srednjim i osnovnim školama i vrtićima te aktivnostima za djecu s posebnim potrebama - rekao je Šišić.

Glavna savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina naglasila je kako je Sportski savez od velikog značaja za Grad Mostar.

- Potpisivanjem memoranduma s visokoobrazovanim institucijama, Sportski savez daje jednu novu 'notu' što se tiče aktivnosti promocije sporta među mladim ljudima i studentima - dodala je Komadina.   

- Potpisivanje protokola s Sportskim savezom je unaprjeđenje suradnje - ocijenio je rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Sead Pašić, dodavši kako se sada otvara mogućnost za traženje financijskih izvora i iz europskih fondova.

  - Ovim protokolom je praktično omogućeno da se organizacijski bolje posložimo, a daje mogućnost da Sportski savez s pojedinim sveučilišnim organizacijskim jedinicama sklapa odgovarajuće dogovore na konkretnim realizacijama – dodao je prorektor za nastavu Sveučilišta u Mostaru Vojo Višekruna.

PRIJEM ZA PRVAKE BOSNE I HERCEGOVINE U FUTSALU

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, upriličili su u Gradskoj vijećnici prijem  za igrače, stručni štab i rukovodstvo FC Mostar SG Staklorad, koji su nedavno postali prvaci u Futsal ligi BiH.

“Borili ste se do posljednje kapi znoja za osvojenu titulu, ali i za promociju imena Mostara. Uložili ste dosta truda i odricanja, da bi danas postali ponos svih građana Mostara. Vjerujem da ćete, uz ovakav rad stručnog štaba i agilnu upravu, na čelu sa predsjednikom, dostojno reprezentovati Mostar i BiH u Ligi za prvaka.“ kazao je Bešlić.

Gradonačelnik Bešlić posebno je naglasio da je osvojena titula državnog prvaka svojevrsna promocija sporta i Grada Mostara i da su članovi FC Mostar SG Staklorad jedna dobra priča Grada Mostara.

 

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić izrazio je želju da u Mostar FC Mostar SG Staklograd, donese i pehar osvajača Kupa BiH.

Predsjednik kluba Amel Bajgorić, zahvalio se gradonačelniku Bešliću i Sportskom savezu Grada Mostara za dosadašnju pomoć.

“Nadam se i očekujem pomoć oko priprema za učešće u Ligi prvaka. Imamo sjajnu ekipu i stručni štab i obećavam da ćemo dostojno reprezentovati i naš grad i državu BiH. Osvojena titula državnog prvaka je kruna timskog rada svih ljudi u klubu”, kazao je Bajgorić.
Također, ovom prilikom gradonačelnik i predsjednik Sportskog saveza uručili su priznanja kao i skromna financijska sredstva za postignute rezultate, dok jwe rukovodstvo kluba pripremilo poklon dresove.

 

ODRŽAN PRVI MOSTARSKI POLUMARATON

Ante Živković iz Metkovića pobjednik je 1. "Mostarskog polumaratona - Central osiguranje" kojeg je istrčao za 1 sat, 14 minuta i 32 sekunde.

Drugo mjesto osvojio je Alija Imamović iz Sarajeva,  dok je trećeplasirani bio Vinko Sliško iz Tomislavgrada. U polumaratonu su učestvovale su  i pripadnice ljepšeg spola, a prva je na cilj stigla Marija Vrajić iz Zagreba.

Start Mostarskog polumaratona, na kojem je učestvovalo 444 takmičara iz 16 zemalja svijeta, bio je na mostu u Vojnom, uzvodno od centra grada, dok je cilj utrke bio ispred tržnog centra Mepas Mall. Dionica polumaratonske utrke iznosila je 21.097 kilometara.

Organizatori su ranije saopćili kako svi veći gradovi u svijetu, ali i regiji imaju polumaratonske utrke (Zagreb, Beč, Dubrovnik, Beograd, Ljubljana......) te da će na tu kartu 9. aprila po prvi put biti ucrtan i Grad Mostar kao kulturno, sportsko i gospodarsko središte Hercegovine.

ŠKOLA PLIVANJA ZA DJECU I MLADE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU

 

Prvi trening besplatne škole plivanja za štićenike Centara za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar, Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama Mostar, Centra Nazaret i Turističko ugostiteljske škole Mostar, održan je danas na bazenu Gradske banje.

Studenti Sporta i zdravlja i treneri "Orke" u periodu od 12:00 - 14:00 sati radili su terapijsko plivanje sa tridesetak polaznika ovih centara, koji su bili podjeljeni u dvije grupe. Njihovo oduševljenje zaista se ne može opisati riječima i to je najbolji pokazatelj značaja i važnosti ovakve vrste aktivnosti za osobe sa poteškoćama u razvoju.

Na ovaj način  želimo dati svoj doprinos široj društvenoj zajednici i pomoći u radu sa ovom kategorijom stanovništva, koja je nažalost često na marginama društva.

Ova besplatna škola plivanja će se održavati svakog utorka u periodu od 12:00 - 14:00 sati, naredna dva mjeseca.

Besplatna škola plivanja pokrenuta je u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara, Nastavničkog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ i Kluba vodenih sportova "ORKA"

 

 

SVEČANA CEREMONIJA PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠA GRADA MOSTARA ZA 2016

Svečano proglašenje najuspješniji sportaša, sportskih radnika, kolektiva, ali i dodjele posebnih priznanja te priznanja za životno djelo održana je u hotelu Mepas, 02.02.2016.g. Više o samoj ceremoniji kao i o nagrađenim u prilogu City tv.
0 0
Slika 66

Jadransko jonske igre mladih Ankona 2016

Slika 110

Jadransko - jonske igre mladih, Ankona 2016

© 2006 - 2017 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.6.3 | LEFTOR