sys-logo Slika

DOBRODOŠLI NA WEB STRANICU SPORTSKOG SAVEZA GRADA MOSTARA (SSGM-a)

OBILJEŽAVANJE OLYMPIC DAY-a

Slika

Sportski savez Grada Mostara u suradnji sa Olimpijskim komitetom BiH organizuje manifestaciju  „Olympic day“ 

Naime, Sportskom savezu Grada Mostara  u 2019 godini povjerena je organizacija „Olympic day-a“, a manifestacija je planirana da se održi u četvrtak, 23.05.2019.g. sa početkom u 11 sati na lokalitetu Omladinskog kluba „Novi val“ Blagaj.

U prirodnom ambijentu u Blagaju, mladima našeg grada predstavit ćemo deset sportova (judo, boks, karate, badminton, šah, tavla, streljaštvo, streličartsvo, sportsko penjanje, orjentacija u prirodi, gimnastika), a samoj manifestaciji će prisustvovati BH bivši i sadašnji olimpijci koji će čari sporta predstaviti našim učenicima.

Manifestacija se održava pod sloganom „Pokreni se, uči i otkrivaj“ i ne predstavlja samo sportski događaj. Ovo je događaj koji pokreće zajednicu da bude aktivna, da nauči o olimpijskim vrijednostima i da otkrije novi sport.

Obilježavanje Dana olimpizma započelo je 1948 godine sa samo devet Nacionalni Olimpijskih komiteta, da bi u protekloj godini taj broj dostigao 145 Nacionalni Olimpijskih komiteta sa preko 5,5 miliona učesnika na pet kontinenata.

Učešće će uzeti oko 200 učenika/učenica šestih razreda osnovnih škola Grada Mostara, a za sve učenike osiguran je prijevoz,  poklon majice, voda, osvježenje.

 

 

ODRŽANA SKUPŠTINA SAVEZA

Slika

Redovna izvještajna i izborna Skupština Sportskog saveza Grada Mostara održana je u četvrtak, 11.04.2019.g. u hotelu Bristol

Nakon usvajanja izvještaja o radu i financijskog izvještaja Saveza za 2018 godinu, pristupilo se izborima za upravljačka tijela Saveza. Na poziciju predsjednika Skupštine izabran je Goran Karanović, za predsjednika Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Mostara izabran je Senad Kevelj, za predsjednika Nadzornog odbora Danko Šulenta, a za predsjednika Suda časti Zdenko Klepić.

Mandat novoizabranih predstavnika traje četiri godine.

Nakon izbora pristupilo se razmatranju i usvajanju Plana i programa rada kao i financijskog plana  Saveza za 2019 godinu.

Skupštini su prisustvovala 52 delegata iz reda punopravnih članica Saveza sa ovjerenim punomoćima!

Spisak svih izabranih članova upravljačkih tijela Sportskog saveza Grada Mostara:

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE: Goran Karanović

NADZORNI ODBOR:

Danko Šulenta – predsjednik

Damir Đedović – član

Miroslav Medan – član

UPRAVNI ODBOR:

Nogomet / fudbal, Senad Kevelj – predsjednik Upravnog odbora

Odbojka i sjedeća odbojka – Anita Glibić

Sportovi na vodi – Ita Pandža

Košarka – Meaz Begović

Rukomet – Dario Pušić

Futsal – Dražen Golemac

Borilački sportovi – Sudo Marić

Šah, tavla, kuglanje i boćanje – Adil Šuta

Tenis i stolni tenis – Dragan Palameta

Ostali sportovi – Semir Suljić

Osnovne škole – Osman Špago

Srednje škole – Dubravko Orlović

Grad Mostar – Boris Babić

Grad Mostar – Elvedin Gadara

 

SUD ČASTI:

Zdenko Klepić – predsjednik

Branka Medan – član

Sanja Bajgorić – član

Klaudija Marić – član

Dženan Šoše - član

OBAVIJEST KLUBOVIMA ČLANICAMA SPORTSKOG SAVEZA

Slika

Ovim putem obaviještavamo sve klubove,  punopravne članice Sportskog saveza Grada Mostara  da do kraja mjeseca (31.3.2019 godine) dostave kopije Bilanca stanja i uspjeha za 2018 godinu kako bi mogli sudjelovati u raspodjeli sredstava za 2019 godinu

Također, i sve novoformirane i pridružene članice Sportskog saveza Grada Mostara da isto dostave Bilance stanja i uspjeha za 2018 godinu, kao dokaz o aktivnosti kluba.

ODRŽAN JUDO SEMINAR U MOSTARU

Sportski savez Grada Mostara u suradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu suradnju - JICA i podršku Judo saveza BiH u periodu od 15. - 18.02.2019.g. organizovao je Judo seminar. Učešće je uzelo 50 trenera sa područja Bosne i Hercegovine.  Ovom prilikom iz Japana u Mostar došao je prof. Kenji Mitsumoto (majstor judoa, crni pojas 7.dan) koji je zajedno sa svojim asistentima vodio seminar. Izuzetno nam je drago da je seminaru prisustvovala najbolja sportašica BiH Larisa Cerić koja je izjavila da joj je drago da je u Mostaru na seminaru. Ovo jako puno znači nama mladima ali i našim trenerima. Hvala Sportskom savezu Grada Mostara i Japanskoj agenciji za međunarodnu saradnju na gostoprimstvu i organizaciji seminara.
Prijem za sve trenere održan je u petak, 15.02.2019.g. kada je prof. Mitsumoto ukratko predstavio svoj tim asistenata, kao i organizaciju u čije ime dolaze. NPO organizacija za međunarodnu judo edukaciju je po prvi put prisutna u Bosni i Hercegovini, apromovira tri vrijednosti: judo, prijateljstvo i mir u svijetu. Kroz judo treba da se steknu prijatelji, aprijatelji da zajedno teže ka miru. 
Također, ovom prilikom prof. Mitsumoto uručio je poklon tri kimona koje je preuzeo predsjednik Skupštine SSGM prof.dr.  Vojo Višekruna. 
Stručni tim koji je vodio seminar:

  • KENJI MITSUMOTO (kodokan, majstor judoa, crni pojas 7.dan)Inostrani predavač NPO “Solidarnost Međunarodne Judo Edukacije” / Član Judo saveza Japana / Bivši profesor Odsjeka za tjelesni odgoj Tokai Univerziteta / Judo trener na Tokai Univerzitetu
    Asistenti
  • Naoya HARAGUCHI (Trener juniora Judo saveza Ujedinjenih Arapskih Emirata)
  • Georgios BOUNTAKIS (Trener Judo saveza Grčke)
  • Isamu WATANABE (Student 2. godine Tokai Univerziteta Odjsek za borilačke vještine/Član muškog judo kluba)


Pored seminara za trenere judoa, profesor Mitsumoto je u ponedjeljak,18.02.2019.g.  od 09 - 11 sati uradio prezentaciju judoa za djecu koja ne treniraju judo, a dolaze iz četiri škole sa područja Mostara, dok je u posljepodnevnim satima održao trening za djecu mostarskih klubova koja treniraju judo.

PROGLAŠENJE NAJUSPJEŠNIJIH SPORTISTA, SPORTSKIH KLUBOVA I RADNIKA U PROTEKLOJ GODINI

Svečana ceremonija proglašenja najuspješniji sportaša Grada Mostara za 2018 godinu održana je u četvrtak, 31.01.2019.g. u hotelu Mepas u Sali Queen sa početkom u 19 sati. Na samom početku manifestacije prisutne su u ime Sportskog saveza Grada Mostara pozdravili predsjednik Skupštine Saveza prof.dr. Vojo Višekruna, u ime Gradske uprave Grada Mostara gradonačelnik  Ljubo Bešlić i predsjednik Žirija za izbor sportiste gdin. Marijan Kvesić, trenuntno potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH. 

Spisak svih nagrađenih možete pogledati u prilogu:

 

PRIJEDLOG PLANA I PROGRAMA KLUBA ZA 2019

Slika
Poziv svim klubocvima, članica Sportskog saveza Grada Mostara da dostave "Prijedlog plana i programa kluba za 2019.g." 
Popunjeni obrazac  dostavite u Sportski savez Grada Mostara (dr.Ante Starčevića 34) ili putem e-maila:  ssgm@tel.net.ba  najkasnije do 21.12.2018.g. 
Klubovi koji ne dostave "Prijedlog plana i programa kluba za 2019.g." neće moći participirati u raspodjeli sredstava od  strane Sportskog saveza Grada Mostara za 2019.godinu.
0 0
Slika 66

Mostar Run WEEKEND 2019

Slika 110

Mostar Run WEEKEND

POKROVITELJ FESTIVALA SPORTA I ZDRAVLJA 2018

Slika 168

POKROVITELJ FESTIVALA SPORTA I ZDRAVLJA 2018

PROJECT

Slika 174

SEMINAR PEDAGOGA TZO/TZK

Slika 161
© 2006 - 2019 ssgm.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.8.5 | LEFTOR